Til menu  

INTERVIEW - FACADEPLADER VINDER FREM

Dato: 09-06-2016

 

Jes Hald fra Tømrer, Murer & Kloakmester John A. Lauersen A/S har arbejdet med kompaktlaminat i mange år og er mildest talt begejstret for produktet. Her fortæller Jes mere om produktets vigtigste egenskab, og hvorfor du bliver nødt til være informeret om facadeplader af kompaktlaminat.

 

Hvorfor vælge facadeplader af kompaktlaminat?
"Den største fordel med kompaktlaminat er, at det er et solidt og vedligeholdelsesfrit materiale, der ikke ændrer sig. I Veng byggede vi i højder, hvor det er meget besværligt at vedligeholde med eksempelvis maling. Det er noget, kunderne sætter pris på at slippe for. På min tidligere arbejdsplads havde vi nogle plader, som lå under et halvtag i 8-10 år, og da vi tog dem frem, fejlede de ikke noget som helst. De var ligesom nye. Det er jo fantastisk."

Hvordan er produktet at arbejde med?
"Jeg har arbejdet en del med kompaktlaminat gennem tiden - både inde og ude. Når først man har noget ordentlig grej, er det glimrende at arbejde med. Min oplevelse er, at det er nemt både at bore og save i. Jeg har svært ved at fremhæve nogen ulemper ved produktet. Men det er vigtigt at finde den rigtige tykkelse på pladerne i samspil med arkitekten, da det er afgørende for det færdige udtryk."

Hvorfor bliver det stort i 2016 og frem?
"Det er tydeligt, at arkitekterne for alvor har fået øjnene op for at bruge facadeplader i kompaktlaminat. Når først de bruger det, kommer vi til at se det i flere og flere bygninger - også inden for det private. Jeg kunne godt forestille mig at bruge det, hvis jeg skulle bygge nyt hus i dag. Det er oplagt at kombinere med andre materialer som eksempelvis træ."

Hvad efterspørger kunderne?
"Hvis facadeplader i kompaktlaminat skal vinde endnu mere frem, skal vi se flere farver og designs i producenternes sortiment. Der kom også øget efterspørgsel på forskellige typer linoleum, da det begyndte at komme op igen. Jeg har mest arbejdet med hvid kompaktlaminat, men ser stort potentiale i nye farver."

 

Jes Hald er interviewet på baggrund af hans og kollegernes arbejde med Borgernes Hus i Veng. Du kan se billeder fra projektet ved at klikke her.

 

Er du blevet nysgerrig på facadeplader i kompaktlaminat? Så giv os et kald på +45 86 44 84 55 eller skriv til os på lamipro@lamipro.dk for at bestille prøver, et besøg af vores konsulent eller blot for at høre om dine muligheder.

Du kan også læse alt om vores facadeplader ved at klikke her.