Vores certificering er din garanti


Vores FSC®-certifikat er din garanti for, at de træbaserede materialer, vi anvender i produktionen, stammer fra en bæredygtig produktion. Hvert år bliver vores træbaserede varer og håndtering heraf kontrolleret af NEPCon - en uafhængig, ekstern kontrol, der sikrer, at vi lever op til de standarter, det kræver at være FSC-certificeret.

Se vores seneste rapport her 

Se vores FSC-certifikat her

Hvad er FSC?

FSC® (Forest Stewardship Council) er en international mærkningsordning, der dokumenterer, at mærkede varer har oprindelse i skovområder, der udnyttes bæredygtigt. For at træ kan FSC®-certificeres skal skovområderne udnyttes på en måde, der er til gavn for både naturen og lokalsamfundet og vigtigst af alt sikre, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere.
I 2018 fik vi forlænget vores FSC®-certifikat med yderligere fem år, hvilket vi er stolte over. Som indehaver af FSC®-certifikatet, er vi er med til at sikre bæredygtigt byggeri inden for producerede træprodukter, og ca. 80% af alle vores laminater er FSC®-certificeret. Dermed kan vi levere forarbejdet laminat- og spånpladeprodukter med FSC Mix-mærkning.

Mix-mærket sidder på produkter, der indeholder et eller flere af følgende materialer: Træ fra FSC®-certificerede skove, kontrolleret træ/FSC Controlled Wood og genbrugsmaterialer.

Følgende af vores produkter er mærket med FSC Mix Credit:
Krydsfiner, spånplader og melamin, MDF-plader, laminater, plader med pålimet laminat.

 

Værd at vide om FSC

Vi tager miljøet alvorligt!

Certifikater er dog ikke udelukkende vores bidrag til en bæredygtig produktion. Der er også mange andre parametre, der bidrager positivt til at mindske vores miljøbelastning mest muligt.

  • Vores mest anvendte råmateriale er spånplader. Et materiale, der er baseret på genbrug, idet spånplader blandt andet består af overskudsmateriale af spåner og flis fra skove og træ- og møbelindustrien.

  • Vi benytter os af vandbaserede lim- og lakprodukter, der udover at tage hensyn til det omgivende miljø også bidrager til et sundhedsmæssigt godt arbejdsmiljø.

  • Alle vores profiler til vores produkter er fremstillet af aluminium; et materiale, der kan genanvendes utallige gange ved at smelte og forme det på ny. Ved at genanvende aluminium er energibesparelsen hele 95%, og for hvert ton aluminium, der genavendes, spares 10 ton CO2 frem for at fremstille af nyopgravede råstoffer.

  • Vi sorterer alt vores affald.

  • Vi tilstræber hele tiden at optimere vores omgang med miljøet.